Servicebeurt

Kosten: € 35,00

"Mijn fiets fietst niet meer zo lekker als toen ik hem net had gekocht; hij wiebelt en hobbelt, kraakt, piept, rammelt, de remmen zijn zompig en het schakelt niet fijn meer."

"Gelukkig ben je bij de fietsverwenners!"

 

Fietsliefde! dat heeft elke fiets nodig! Door het gebruik van de fiets: rekt de ketting wat uit, hierdoor krijg je gerammel in de kettingkast. De vernellingskabel rekt uit en dan heb je kans dat de versnellingen niet meer goed schakelen. De spaken rekken uit, hierdoor raakt het wiel uit evenwicht en krijg je een slag of spaakbreuk. Het profiel slijt van de buitenband en heb je sneller kans op een lekke band. De remkabels rekken uit en dan worden de remmen wat slapper. De remblokken slijten, de fiets remt minder strak. Er kan speling op de wielen komen, het kan je veel geld besparen als je dat er tijdig uit haalt. Op de lagers bij je stuur, het balhoofd kun je speling krijgen, hierdoor krijg je een "zenuwachtige" fiets.

Als je elke dag de fiets gebruikt voor woon-werk verkeer,  10 kilometer per dag op een gewone stadsfiets (een fiets met een gesloten kettingkast), raden wij van Wereldfietsen Zwolle aan om 2 keer per jaar de fiets een service beurt te laten geven. Als de fiets wat minder word gebruikt, een fiets voor vakanties, mooi weer of als u gewoon niet echt een fietser bent, is eens per jaar ook genoeg. Een fiets met een derailleursysteem heeft wat meer onderhoud nodig voor zowel de tandwielen als de remmen. Voor fietsen met een deraileursysteem zijn is de frequentie van het onderhoud heel erg afhankelijk van het gebruik. Fietst u veel door vies weer, bospaden of pekel, dan heeft de fiets het een stuk zwaarder dan dat hij in droog mooi weer word gebruikt.

Is uw fiets toe aan wat aandacht en liefde?

Werelfietsen, uw fietsenmaker in Zwolle, maakt in de prijs geen onderscheid tussen de volgende fietsen:

 • Derailleurfiets
 • Stadsfiets
 • Elektrische fiets
 • Bakfiets

Wat wij van Wereldfietsen Zwolle doen bij een service beurt:

 • Ketting spannen en als het nodig is reinigen
 • Spaken spannen en eventueel slagen uit de wielen halen
 • Versnelling afstellen
 • Buitenbanden controleren op slechte plekken
 • Remmen controleren en indien nodig afstellen
 • Naven controleren en indien nodig speling eruit halen
 • Balhoofd (stuurinrichting) controleren en eventueel speling eruit halen

 

Afspraak nu inplannen

Alle fietsen zijn natuurlijk net een beetje anders en hebben allemaal specifieke aandachts-punten, die kennen wij en deze voeren wij dan natuurlijk ook uit. Soms zijn onderdelen niet meer te repareren of gewoon versleten en als wij van Wereldfietsen Zwolle dit tijdens de servicebeurt constateren, willen wij u graag hierin adviseren. Dit kan eventueel telefonisch tijdens de servicebeurt zodat eventuele reparaties direct uitgevoerd kunnen worden.