Ketting vervangen

Kosten: € 12,50

"Het kraakt en piept als ik fiets!"

"Stopt het piepen en kraken als je stopt met trappen"

"Ja dan hoor ik niks meer"

 

Er zijn verschillende soorten kettingen: de ketting van een derailleursysteem is dunner dan een ketting van een fiets met een gesloten systeem, hoe meer tandwielen aan de achterkant van een derailleursysteem, hoe dunner de ketting. Wij van Wereldfietsen Zwolle raden aan om bij een derailleur systeem nooit alleen de ketting te vervangen, altijd de hele set: voortandwiel(en), achtertandwielen (cassette) en de ketting. Als de ketting van een derailleur systeem slecht is, dat kan zijn versleten of gebroken, dan zijn de tandwielen ook gewoon slecht. Als je er dan een nieuwe ketting op zou zetten loopt het niet goed. Vaak trapt de fiets met een nieuwe ketting op oude tandwielen van een deraillersysteem slechter dan de oude versleten ketting. Bij een fiets met een naafversnelling of een terugtraprem is het soms wel de moeite waard om de ketting te vervangen en de tandwielen te laten zitten of een ketting schakel er tussen uit te halen waardoor het wiel weer wat verder naar achter kan en de ketting weer goed op spanning is.

Afspraak nu inplannen

Bij een fiets met een dicht systeem (dit zijn fietsen met een naafversnelling of een terugtraprem) kan de ketting soms los van de tandwielen vervangen worden. Wij van Wereldfietsen Zwolle zetten dan het wiel weer zo ver mogelijk naar voren, reinigen de tandwielen en maken de ketting op maat.

Uiteraard hebben wij van Wereldfietsen Zwolle de meest voorkomende kettingen op voorraad bij ons in de winkel in de binnenstad van Zwolle.