Ketting en tandwielen vervangen

Kosten: € 50,00

"Als ik fiets kraakt het, de fiets fietst erg zwaar en als ik bij het stoplicht weg wil rijden trapt de fiets door"

"Is de ketting goed op spanning?"

 

Als de tandwielen en de ketting versleten zijn heb je het goed gedaan! dan heb je gewoon lekker veel gefietst en dat is heel mooi! Het fiets comfort gaat wel erg achteruit als de tandwielen en de ketting versleten zijn. Eest gaat het kraken bij het aanzetten op de pedalen, dit word steeds erger en op een gegeven moment gaat de boel doortrappen. Als de ketting over het tandwiel slaat begint het gevaarlijk te worden. Dan is het echt tijd om het hele setje te vervangen. 

Er zijn verschillende systemen:

  • Derailleursysteem: Dit systeem bestaat uit meerdere bladen voor en achteren is het systeem voor racefietsen, mountainbikes en vakantie fietsen. De voorbladen van een derailleursysteem zijn los te vervangen, de cassette (tandwielen achter) is meestal een hele set. Het komt soms voor dat we een van de voorbladen kunnen laten zitten als deze weinig of niet is gebruikt maar het is het best is om alle tandbladen tegelijk te vervangen samen met de ketting omdat alles op elkaar inslijt.
  • Gesloten systeem: Dit systeem bestaat uit een voortandwiel een achtertandwiel en een ketting. Dit systeem heeft minder onderhoud nodig dan een derailleur systeem. Bij een fiets met een dichte kettingkast hoef je minder vaak de ketting te smeren en de tandwielen te vervangen. Het gesloten systeem slijt natuurlijk ook en is op een gegeven moment ook gewoon aan vervanging toe. 

Bij het monteren van de ketting en de tandwielen maken wij van Wereldfietsen Zwolle geen onderscheid in prijs tussen:

  • derailleursysteem
  • gesloten systeem

 

Afspraak nu inplannen

Alles wat blijft zitten, denk hierbij aan de kettingkast, achterbrug en/of derailleurs, wordt goed schoongemaakt. Het eindresultaat wordt uiteraard weer helemaal goed afgesteld.